Noord-Hollandse startup gaat jaarlijks 4,5 miljoen kilo printplaten upcyclen

Geplaatst op: 16 februari 2017

Een geweldig innovatieve en veelbelovende startup met internationale mogelijkheden. Zo zien we ze graag.

Na 2,5 jaar voorbereiding start The Circular Company dit jaar met de realisatie van een nieuwe generatie afvalverwerkende installaties. Deze installaties zullen, op basis van plasmatechnologie, zeer grote hoeveelheden afval- en reststromen upcyclen naar zuivere grondstoffen.

De eerste installatie, de HBG-RMR (Holle Bolle Gijs – Rare Metal Recovery), zal 4,5 miljoen kilo aan afgedankte printplaten omzetten naar zuivere metalen voor de Europese maakindustrie. “Technologiemetalen zijn cruciaal voor mens en milieu en worden o.a. toegepast in medische apparatuur, zonnepanelen, zeer sterke magneten t.b.v. windmolens en elektrische auto’s en in accu’s voor energieopslag”, aldus The Circular Company.

Op dit moment wordt minder dan 1% van de zeldzame aardmetalen uit elektronisch afval teruggewonnen. Volgens The Circular Company is de HBG-RMR ontworpen om de terugwinning van technologiemetalen uit afval te maximaliseren, zonder restafval en schadelijke emissies. Met deze installatie is een investering van 16 miljoen euro gemoeid.

Zie hieronder de video

 

 

Geef een reactie

Terug naar het overzicht