WeeRom in gesprek met The Circular Company

Geplaatst op: 2 maart 2017

WeeRom is momenteel in onderhandeling met de Noord-Hollandse startup The Circular Company (TCC)  om een belang in het bedrijf te verwerven. TCC is een integrator van technologieën die maximale herwinning van grondstoffen uit complexe afvalstromen mogelijk maken.

Deze investering is conform de duurzame investeringsvisie van WeeRom en komt vanuit het besef dat blijvende beschikbaarheid van grondstoffen cruciaal is voor het in stand houden van onze welvaart.

Niels Wagemaker, CEO van TCC, zegt over de samenwerking met WeeRom het volgende: “Dankzij de participatie van WeeRom kunnen we de pre-projectfase van onze eerste upcycle-installatie verder financieren. In deze fase onderbouwen we zowel financieel als technisch onze businesscase tot in de kleinste details, zodat we de benodigde fondsen van grote financiers verkrijgen. Deze financiers hebben zich in december 2016 definitief aan ons project gecommitteerd. We verwachten in april de gehele financiering van onze installatie rond te hebben. Op een investering van in totaal 16 miljoen hoeven we nu nog maar een gat van 375.000 euro voor onze pre-projectkosten te overbruggen. WeeRom helpt ons in deze fase met het aansluiten van andere kleine financiers.”

 

Nadere informatie over de upcycle-installatie van TCC kunt u in onze voorgaande post lezen.

Geef een reactie

Terug naar het overzicht