Wie gaan echt het verschil maken voor onze toekomst?

Geplaatst op: 10 maart 2017

De laatste echo’s van de vrijzinnige jaren 60 en 70 lijken na zo’n 50 jaar opeens wel heel snel weg te sterven, letterlijk zelfs met vorig jaar nog eigenzinnige mensen als David Bowie en Leonard Cohen. En 2017 is amper begonnen.
Die sociale en culturele revolutie teleurgesteld voorbij, grijpen mensen wereldwijd weer steeds meer en in rap tempo terug op die ene ‘sterke’ man. Die man die weer het ‘vroeger was het beter’ verkondigt.
Vroeger was het natuurlijk helemaal niet beter en die sterke man is natuurlijk ook helemaal niet sterk. De blijkbaar breed gedragen onvrede maakt hem sterk. Wij maken hem sterk. De ‘sterke man’ is in de regel niet meer dan een stampvoetende narcist die alleen maar kan gedijen bij een autocratisch speelveld waar per definitie polarisatie en censuur in de lucht hangen.

Stilstand is inderdaad achteruitgang, en die flowerpower hebben we inmiddels wel gehad, maar of twee stappen terug ons nou verder brengen?
Tegelijkertijd zijn er, misschien wel juist nu, ook steeds meer mensen, bewegingen en organisaties die volledig op een eigen visie bouwen, die wel het lef hebben nieuwe paden te betreden en zichzelf opnieuw uit te vinden; creatiever, opbouwender en vernieuwender dan ooit.
Uiteindelijk zullen zij de voorhoede blijken van een werkelijke omwenteling en een daadwerkelijke vooruitgang.
Wij zijn oprecht heel erg benieuwd naar dergelijke proactieve ontwikkelingen binnen het bedrijfsleven waar ook wij ons voordeel mee kunnen doen.

Heeft u een bedrijf of gaat u een bedrijf beginnen dat ook serieuze stappen vooruit zet, dan horen wij daar graag meer over.

Geef een reactie

Terug naar het overzicht